PRIPREMALI PLJAČKU

Policajac se spotaknuo i slučajno ranio bjegunca

10.04.2011 u 08:57

Bionic
Reading

Utvrđeno je kako je ranjavanje 42-godišnjeg osumnjičenika posljedica nesretnog slučaja, a ne posljedica uporabe sredstava prisile.

Policajac u potjeri, nakon što se spotaknuo, slučajno je ranio bjegunca iz službenog pištolja u noći s petka na subotu oko 3,40 sati u mjestu Ivanska, 15-ak kilometara udaljenom od Bjelovara, izvjestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Policijski službenici zatekli su dvojicu muškaraca u pripremanju provale u benzinsku postaju, piše u priopćenju, a nakon što su otkriveni u namjeri da počine kazneno djelo dali su se u bijeg. Jedan od njih, 41-godišnjak iz Zagreba, uhićen je vrlo brzo i to, kako se navodi u priopćenju, bez uporabe sredstava prisile.

Drugi osumnjičenik pobjegao je u sporednu neosvijetljenu ulicu. Policijski službenik koji ga je slijedio, stoji u priopćenju, više puta mu je zapovijedio da stane te u zrak ispalio dva hica. Trčeći za osumnjičenim na nizbrdici sporedne ulice policajac se spotakao i pao pri čemu je, prema tvrdnjama iz priopćenja, došlo do nehotičnog ispaljenja iz pištolja kojim je udario o asfalt. Zrno je u svojoj putanji prostrijelilo desnu nogu osumnjičenog 42-godišnjaka prouzročivši mu frakturu stopala. Nakon ranjavanja osumnjičeni je pronađen na obližnjem napuštenom imanju i uhićen.

Zbog teške tjelesne ozljede zadržan je na liječenju u bjelovarskoj Općoj bolnici. Protiv osumnjičenog dvojca slijedi podnošenje kaznene prijave ODO-u u Ivanić Gradu. Događaj je, stoji u priopćenju, inspiciran od strane službenika za zakonitost postupanja Policijske uprave, Ravnateljstva policije i MUP-a RH, te je na temelju svega prikupljenog utvrđeno da je ranjavanje 42-godišnjeg osumnjičenika posljedica nesretnog slučaja, a ne posljedica uporabe sredstava prisile.