SURADNJA UZGAJIVAČA I POLICIJE

Poletjet će 5.000 golubova za slobodu življenja žena

07.03.2011 u 20:41

Bionic
Reading

U povodu 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, uzgajivači golubova listonoša u suradnji s PU osječko-baranjskom pustit će sa središnjeg osječkog trga oko pet tisuća ptica i na taj način simbolički prezentirati slobodu življenja. Novinarima se danas predstavio i novi načelnik PU, Željko Prša

Nešto više od dva mjeseca od umirovljenja Stipe Rimca, bivšeg načelnika PU osječko-baranjske, javnosti se danas predstavio njegov nasljednik, Željko Prša. Tu je dužnost preuzeo nakon 11-mjesečnog vođenja PU brodsko-posavske. Prethodno je na poziv bivšega glavnog ravnatelja MUP-a, Vladimira Fabera, 2009. godine obavljao posao načelnika zagrebačkog odjela USKOK-a. Taj pedesetogodišnji diplomirani pravnik u policiji je od 1991. godine, a već 15 godina obavlja niz rukovodećih funkcija.

'Vjerujem da je dobar dio posla depolitizacije policije ovdje odrađen. Na mene i moje suradnike politika ni na koji način ne može utjecati, a svoj posao odradit ćemo u skladu s ovlaštenjima. Nadam se da su moji prethodnici uspostavili solidnu kadrovsku strukturu, pa je neću morati previše mijenjati. Osim policijskih pokazatelja, najbitniji nam je subjektivni osjećaj sigurnosti građana i uvjeren sam kako ćemo s našim preventivnim programima dobiti podršku lokalne samouprave', rekao je Prša predstavljajući se novinarima i najavio da se neće skrivati od javnosti.