SKLONIO 1,9 MILIJUNA KUNA

Polančec panično prodao dionice Podravke

03.04.2010 u 10:35

Bionic
Reading

Nedavno uhićeni bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec krajm prošle i početkom ove godine rasprodao je dio svojih dionica Podravke, i to preko brokera Interkapitala, bez sudjelovanja Središnjeg depozitarnog društva

Od prodaje Podravkinih dionica, Polančec je zaradio 1,92 milijuna kuna o čemu svjedoči ispis transakcija po skrbničkom računu u RBA banci, doznaje Jutarnji list. Dionice koje je prodao imao je pod skrbničkim računom spomenute banke, a to je i sam kazao prilikom smjene s mjesta potpredsjednika Vlade. U to vrijeme posjedovao je 9.750 dionica pod skrbničkim računom te još 3.750 dionica Podravke uknjiženih na njegovo ime koje nije prodao, sveukupno imao je 13.500 dionica, što potvrđuje njegova imovinska kartica, a i sam je isto priznao.

Kako prenosi Jutarnji, trenutačno posjeduje 7.500 dionica što po cijeni na burzi vrijedi 2,4 milijuna kuna. Budući da je riječ o zbirnom skrbničkom računu, s kojeg je Polančec prodavao svoje dionice Podravke, oko 1.700 dionica u vlasništvu su nepoznate osobe ili skupine ljudi, a njihov identitet ne može se otkriti.

Polančec je svoje dionice prodavao bez osiguranja i nije koristio usluge Središnjeg klirinškog depozitarnog društva pa bi se moglo zaključiti da ih je prodavao poznatom kupcu.