PISMA IZ REMETINCA

Polančec: Draga Jadranka, pišem knjigu...

JADRANKA KOSOR DAMIR POLANČEC KUBURE KOPRIVNICA

JADRANKA KOSOR DAMIR POLANČEC KUBURE KOPRIVNICA

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Goran Mehkek

Novi list je otkrio da je Damir Polančec uputio dva pisma premijerki Jadranki Kosor i HDZ-u, preko suca istrage Krešimira Devčića, te doznao da Polančec u njima izražava i želju da svjedoči pred saborskim istražnim povjerenstvom o privatizaciji Ine. U pismima HDZ-u Polančec je najavio pisanje knjige o dolasku i boravku u Remetincu

Novi list piše da se nakon tri mjeseca boravka u Remetincu bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec osjeća odbačenim od svoje stranke i zato predsjedništvu HDZ-a piše pisma i traži od njih da mu objasne kakav je njegov trenutačni stranački status.

Prema neslužbenim informacijama, dosad je HDZ-u uputio dva opširna pisma na četiri stranice formata A 4, a naslovio ih je na glavnog tajnika HDZ-a Branka Bačića

Prvo je u HDZ-ovu središnjicu stiglo prije dvadesetak dana, a drugo prošlog tjedna. Bačić je Novom listu potvrdio primitak Polančecovih pisama, a u međuvremenu je pripremio odgovor.

'Danas ću Polančecu poslati pismo u kojem ga informiram o stvarima zbog kojih mi je pisao. Dakle, Polančec je pritvoren, na teret mu se stavljaju teške optužbe te smo ga suspendirali radi nanošenja štete ugledu HDZ-a. On je i dalje član naše stranke i sad je odluka na Sudu časti. Doista ne znam kad će se to stegovno tijelo očitovati, ali moguće je da će pričekati pravosudni ishod ovog slučaja. Mi, naravno, ništa ne želimo prejudicirati i ne tvrdimo da je Polančec za bilo što kriv dok mu se to eventualno ne dokaže, a predsjednica Jadranka Kosor u više je navrata rekla da se HDZ sigurno neće miješati u rad pravosuđa, USKOK-a i policije', rekao je Bačić. Odbija prigovore da HDZ ignorira donedavnog člana predsjedništva stranke.

Polančec u pismima, u kojima se izravno obraća i premijerki nazivajući je 'draga Jadranka', ipak nije samo pokušao doznati kakav je njegov status u HDZ-u, nego se i raspitivao o saborskom istražnom povjerenstvu za utvrđivanje činjenica u vezi s privatizacijom Ine te je izrazio želju da ga ono pozove kao svjedoka 'kako bi mogao ispričati sve što zna o ugovoru s MOL-om'.

U drugom pismu Polančec izvještava vrh HDZ-a da će napisati knjigu o svim događajima koji su prethodili njegovom dolasku u Remetinec, kao i o boravku u pritvoru.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi