TIPURIĆ KOD PRODANOVIĆA

Polančec angažirao Nobila zbog Podravke

15.10.2009 u 08:27

Bionic
Reading

Više članova uprave Podravke d.d. te nekoliko bivših članova uprave HEP-a obratilo se odvjetničkom uredu Ante Nobila kako bi zatražili pravnu zaštitu u slučaju kaznenog progona. Jutarnji list doznao je da su Nobila nedavno kolektivno pohodili članovi uprave Podravke, iznoseći mu svoje bojazni od otvaranja kaznenog postupka i svoj koncept obrane u tom slučaju

ZAGREB - Znakovito je da se Nobilu preventivno, povodom slučaja Podravka, javio i sam ministar Damir Polančec kojeg mediji optužuju da je sudjelovao u pokušaju preuzimanja Podravke od strane njezine uprave, i to novcem same Podravke, piše Jutarnji list. Odvjetnik Nobilo, inače jedan od najboljih hrvatskih krivičara, nije nam htio potvrditi ni demantirati tu informaciju.

'Protiv članova uprave Podravke nije podignuta kaznena prijava, što znači da ne mogu govoriti o mogućem zastupanju', kaže Nobilo koji ipak nije demantirao informacije po kojima se nalazio s upravom Podravke i ministrom Polančecom.

Nobilo je priznao da je postao branitelj Ivana Mravka, bivšeg predsjednika uprave HEP-a protiv kojeg se vode istrage o malverzacijama u najvećem javnom poduzeću. Nobilova usluga Mravka bi mogla ukupno koštati oko 200 tisuća kuna. Podsjetimo, Nobilo je pravni zastupnik Drage Mačeka, prvoosumnjičenog u aferi Brodosplit, koju smatraju glavnom korupcijskom aferom u Sanaderovoj vladi.

Županijsko državno odvjetništvo već je podiglo kaznenu prijavu protiv Mravka i četvorice bivših članova uprave HEP-a. Istražuju se i štetni ugovori koje je HEP potpisivao s dekanom Ekonomskog fakulteta Darkom Tipurićem

Riječ je u intelektualnim uslugama koje je Tipurić s javnim tvrtkama razvio do neslućenog biznisa. Tipurić se za pomoć već obratio Čedi Prodanoviću, također vrsnom krivičaru, piše Jutarnji list koji je primio pismo u kojem Prodanović, u ime Tipurića, opovrgava tvrdnje oko navodnog sudjelovanja u preuzimanju Badela.

Prodanovića je, kao branitelja, angažirao i Antun Fabek, bivši direktor Gredelja kojega sumnjiče da je američkoj tvrtki bez jamstava uplatio 3,6 milijuna dolara. Pohod na urede odvjetnika najbolje potvrđuje paniku u dijelu poslovne elite koju mediji i policija mjesecima povezuju s korupcijskim aferama.