POKUŠAJ UBOJSTVA U ISTRI

Pokušao ustrijeliti djevojku na plaži

25.08.2011 u 13:56

Bionic
Reading

Mladi Porečanin prijavljen je za pokušaj ubojstva svoje djevojke. Naime, svađa 22-godišnjeg Porečanina i dvije godine mlađe Porečanke, koja je kulminirala tijekom vožnje prema Rovinju, umalo je završila tragično. Osim što joj je prijetio da će je ubiti, izbezumljeni Porečanin je više puta udario djevojku, a da bi je uvjerio u ozbiljnost prijetnji, ponio je i pištolj iz kojeg je na području Monsene ispalio najmanje tri hica – prvi u zrak, drugi prema moru, a treći prema djevojci

Kako je izvijestila PU istarska, rovinjska policija provela je kriminalističko istraživanje i utvrdila osnovanu sumnju da je 22-godišnjak iz Poreča pokušao ubiti svoju 20-godišnju sugrađanku. Incident, kvalificiran kao pokušaj ubojstva, dogodio se na plaži u Monseni, u nazočnosti 24-godišnjaka iz Nove Vasi, koji mu je, nakon što je pucajući prema djevojci promašio, uspio oteti pištolj.


'Postupajući po dojavi o pucnjavi na području Monsene, policija je utvrdila da je jučer u jutarnjim satima 22-godišnjak upravljao osobnim vozilom Škoda Felicia, pulskih registarskih oznaka. S njime su u automobilu bili 20-godišnjakinja te 24-godišnjak iz Nove Vasi', izvješćuje PU istarska. Kako vele, za vrijeme vožnje došlo je do svađe 22-godišnjeg Porečanina i djevojke, pri čemu joj je mladić prijetio da će je ubiti, pokazujući joj i pištolj marke Crvena zastava. Preplašenu djevojku je k tome više puta udario.

Oko 8 sati ujutro 22-godišnjak je parkirao Škodu na području Monsene, nakon čega je izašao iz automobila i ispalio hitac u zrak. Svi troje su se potom spustili na plažu, gdje su mladić i djevojka nastavili svađu, a 22-godišnjak je zatim ispalio još hitaca iz pištolja, prvo u smjeru mora, a onda i u smjeru 20-godišnjakinje, koju nasreću nije pogodio. U tom trenutku 24-godišnjak mu je oduzeo i sakrio pištolj, izvješćuje PU istarska.

Prilikom očevida policijski službenici pronašli su na plaži oružje iz kojeg je 22-godišnjak pucao, a pretragom vozila i stana kojim se mladić koristi u Poreču pronađeno je i nekoliko komada streljiva.

U jučerašnjem je sukobu 20-godišnja Porečanka lakše ozlijeđena, a njezin napadač jutros je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli zbog kaznenog djela ubojstva u pokušaju.