krivotvorene isprave

Pokušali ući u Hrvatsku, pa kritvorili 12 PCR testova

01.03.2021 u 14:57

Bionic
Reading

Na graničnome prijelazu Kaštelu policija je u subotu otkrila 12 osoba koje su iz Slovenije pokušale ući u Hrvatsku s krivotvorenim PCR testovima, izvijestila je u ponedjeljak istarska policija

Naime, od devet do 17 sati policijski službenici su prilikom granične kontrole posumnjali u vjerodostojnost 12 negativnih PCR testova.

Provjerom sa slovenskim institutom koji je navodno izdao testove utvrđeno je kako je riječ o krivotvorinama te su policijski službenici proveli kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom i 32-godišnjakom iz Dubrovnika te 31-godišnjom njemačkom državljankom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja isprave. Neslužbeno se doznaje da su te tri osobe PCR testove krivotvorile na temelju ispravnog PCR testa koji je izdan jednom slovenskom državljaninu u prosincu prošle godine.

Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava mjerodavnome državnom odvjetništvu u redovitom postupku, a daljnje postupke nad devetero slovenskih državljana, u dobi od 19 do 55 godina, preuzela je slovenska policija.