DRAMA U RESTORANU

Pokupile torbu sa 130.000 kuna, prijeti im do dvije godine zatvora

10.09.2020 u 21:26

Bionic
Reading

Prava drama odvila se u ponedjeljak poslijepodne u restoranu u Dubravi kraj Tisnog. Jedan je gost zaboravio torbu s 130.000 kuna, a pronašle su je dvije žene koje su nakon njega sjele za isti stol. Kada se vratio u restoran, vratile su mu torbu ali sa znatno manje novca. Protiv žena će biti podnesena kaznena prijava za utaju, a prijeti im i do dvije godine zatvora

Ipak, realno je očekivati da će biti financijski kažnjene. A malo je nedostajalo da zarade 13.000 kuna i općedruštveni 'aplauz', piše 24sata, podsjećajući na zakonsku odredbu prema kojoj 'nalaznik ima pravo na nalazninu u visini od 10 posto od prometne vrijednosti stvari, a i na naknadu za nužne troškove koje je imao u svezi s nađenom stvari'.

Prema istom zakonu, 'nalaznik koji nije nađenu stvar predao onom tko ju je izgubio, odnosno njezinu vlasniku, dužan ju je bez odgode predati najbližem nalaznom uredu osobno ili putem osobe u čijim ju je prostorijama, prijevoznom ili sličnom sredstvu našao, a koja će je predati nalaznom uredu u ime nalaznika'.