VELEPOSLANIK U LONDONU

Pokaz prvi put komentirao kumsku vezu s premijerom Plenkovićem

25.11.2018 u 20:02

Bionic
Reading

Igor Pokaz, hrvatski veleposlanik u Velikoj Britaniji, gostujući u Dnevniku HRT-a komentirao je po prvi puta činjenicu da je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa pokrenulo postupak protiv premijera Andreja Plenkovića jer nije obavijestio javnost o kumskoj vezi koju ima s Pokazom kada je imenovan na veleposlaničku poziciju.

Uz spomenuto Pokaz je komentirao i dogovor kojeg su danas u Bruxellesu postigli EU i Velika Britanija oko Brexita.

'Nije mi drago, žao mi je što se sve događa. To da je Andrej moj kum zna se već dvadeset godina. Kada se pojavila informacija da bi ja mogao biti imenovan na tu dužnost to je bila prva vijest koju su objavili mediji. Do sada sam obnašao različite važne dužnosti. Bio sam veleposlanik u Ruskoj federaciji u vrijeme kada je predsjednik bio Ivo Josipović, a premijer Zoran Milanović.

Bio sam veleposlanik u NATO savezu u vrijeme Ive Sanadera i Jadranke Kosor kada je predsjednik je bio Stjepan Mesić. Od 1991. godine nastojao sam i činio sam najbolje što sam mogao za Hrvatsku. Mislim da je tom mom putu ono što je bila nit vodilja po kojoj su me ljudi birali bile moje stručne kvalitete, a ne to što je netko sa mnom kum ili prijatelj', kazao je Pokaz.

Izrazio je uvjerenje da će na kraju sve biti odbačeno.