POSLAO IH U ŠOPING

Pojeftinila hrana u Srbiji, Vučić i ministri doručkovali majonezu i parizer

13.09.2023 u 11:20

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom profilu na Instagramu da su ministri Siniša Mali i Tomislav Momirović jutros bili u kupovini kako bi za doručak nabavili namirnice koje su od danas pojeftinile

'U Palači Srbije smo jer danas imamo puno sastanaka ovdje u Novom Beogradu. Prethodno su Siniša Mali i Toma Momirović otišli u kupovinu, kao što smo obećali onima koji su to tražili (nije bio naš hir) i rekli da ne smijemo i nećemo. Kupili su pola kilograma domaćeg parizera, dvije litre jogurta, dva kruha 'Sava', dvije kese i majonezu 'Dobro'. Ukupna cijena je 585 dinara, što se vidi iz ovog fiskalnog računa', rekao je Vučić.

Istaknuo je da je cijena parizera po kilogramu 140 dinara niža, zbog čega je, kako kaže, zadovoljan i sretan.

'Nešto što narod voli jesti, na čemu smo svi mi odrasli, nešto što ja i danas često jedem, posebno u avionu kada idem u inozemstvo. Tražim da mi naprave sendviče baš od ovakvog parizera. Ne radimo mi ovo da bismo pokazali da smo mi obični ljudi kao sav normalan svijet, da živimo da demantiramo njihove laži o tome tko su milijunaši, a svi u Srbiji znaju tko ima račune u inozemstvu, a tko niti ima niti je imao', dodao je Vučić.

Vučić je istaknuo da će idućeg tjedna još najmanje 10 proizvoda imati sniženu cijenu, napominjući da je jedenje parizera uslijedilo nakon komentara opozicije da ga vlast ne jede.

'U nedjelju su rekli da ne smijemo jesti parizer, jer valjda je to loša hrana, loše kvalitete – ja mislim da je odlična. Kada smo rekli da ćemo to učiniti, onda se sva graja podigla i parizer je postao arhetip političkog neprijatelja, a onda kažu da nemamo pravo jesti ga', tvrdi Vučić.