brutalna kazna

Grobari vrijeđali Aleksandra Vučića, a onda je UEFA kaznila Partizan sa 70.000 eura

23.08.2023 u 15:19

Bionic
Reading

Partizan je prije tjedan dana u Beogradu nakon boljeg izvođenja penala izbacio azerbajdžanski Sabah i izborio doigravanje Konferencijske lige gdje ih čeka danski Nordsjaelland. No, tu će pobjedu 'crno-beli' zbog svojih navijača skupo platiti. UEFA nije imala milosti

UEFA je objavila kako je zbog ispada navijača na uzvratnoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige beogradski Partizan kažnjen je sa 70.000 eura te zatvaranjem dijela tribine sa 17.000 mjesta u idućoj europskoj utakmici.

Iz Uefe su pojasnili kako je Partizanu zbog ispada Grobara aktivirana uvjetna kazna iz ožujka ove godine koju su dobili zbog rasističkih povika navijača.

Srpski mediji navode kako je UEFA kaznila Partizan zbog upada dijela navijača na teren, ali i zbog uvredljivog skandiranja upućenog predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i Bojanu Letiću, nogometašu Sabaha.

Tako su Grobari doslovno pokopali svoj Partizan, koji je inače u velikim financijskim problemima, a ovih 70.000 eura udarac je od kojeg će se teško oporaviti. Uz to će uzvratnu utakmicu doigravanja za Konferencijsku ligu protiv Nordsjaellanda (31. kolovoza, 21 sat) igrati na polupraznom stadionu jer će za navijače biti zatvoreno više od polovice tribina.