PREVENTIVNO-REPRESIVNE MJERE

Pojačane policijske aktivnost tijekom Martinja

08.11.2014 u 09:41

Bionic
Reading

Povodom obilježavanja narodnog običaja krštenja mošta, 'Martinja' u vremenu od 7. do 11. studenog prometna policija će provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti radi sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola te smanjenja mogućnosti prometnih nesreća. Naime, tijekom obilježavanja Martinja na prometnicama se očekuje veći broj vozača koji će upravljati vozilima pod utjecajem alkohola

Tako iz Primorsko-goranske policije najavljuju kako će nadzor vozača biti posebno pojačan na onim mjestima na kojima je zabilježeno najviše prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, kao i na prometnicama koje vode ka mjestima gdje će biti organizirana događanja u povodu Martinja. U sve aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Kako bi obilježavanje Martinja narednih dana te na sam blagdan, 11. studenog proteklo u najboljem redu, a cilju smanjenja broja mogućih prometnih nesreća, stradavanja ili ozljeđivanja osoba te nastanka materijalne štete, svim vozačima koji su konzumirali alkohol savjetuje se da koriste javni prijevoz ili usluge taksi prijevoza .