HAK

Pojačan promet prvoga dana produženog vikenda

20.06.2020 u 08:48

Bionic
Reading

Prvoga dana produženog vikenda pojačan je promet na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom na ulasku u Hrvatsku, javlja Hrvatski autoklub (HAK)

Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim te vlažnim i skliskim kolnicima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju i dijelu Slavonije, upozoravaju iz HAK-a.

Povećana je gustoća prometa na autocesti A1 u smjeru Dubrovnika.

Na A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Zabok (od 19.+300 do 21.+500 km) vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine.

U noći 23./24.6.2020 od 20:00 do 05:00 sati zbog izvanrednog održavanja u tunelu Sveta Tri Kralja za sav promet bit će zatvorena dionica između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak: čvor Krapina-DC1-čvor Trakošćan u oba smjera.

DC1 'Brza cesta Solin – Klis' do 30. lipnja, u noćnim satima od 22:00 do 05:00 sati zatvara se u smjeru Splita. Obilazak je 'starom kliškom cestom' (ŽC6253).

Na Istarskom ipsilonu u čvoru Ivoli zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke te ulaz u smjeru Pule, a u čvoru Cerovlje zatvoren je izlaz iz smjera Pazina te ulaz u smjeru Rijeke. Na snazi su sljedeća ograničenja, odnosno zabrane za prolaske izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9: Istarskog ispilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 2,80 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m)

DC51 Nova Gradiška-Požega do 11. srpnja svaki radni dan od 08:00 do 18:00 sati zatvara se, a obilazak je: Rešetari - Batrina - Pleternica - Brestovac - Banićevac, i obrnuto.

Zbog održavanja automobilističke utrke 21. lipnja od 09:00 do 18:00 sati za sav promet zatvara se državna cesta DC56 kroz grad Skradin. Obilazak je autocestom A1.

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, HAK vozačima i putnicima savjetuje da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa.

Katamaran na liniji Vis – Hvar – Milna – Split, danas će na oba putovanja, i iz Splita te iz Visa, pristati u luci Hvar.

Zbog aktualne situacije s epidemijom koronavirusa, Jadrolinija početak plovidbe na komercijalnim brzobrodskim linijama Dubrovnik – Korčula – Hvar – Bol - Split i Split – Hvar odgađa za 3. srpnja 2020. godine.