hak upozorava na oprez

[FOTO] Kilometarske kolone i gužve na autocestama i na Krčkom mostu, na graničnim prijelazima čeka se i do četiri sata

07.08.2021 u 07:51

Bionic
Reading

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, a magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, javio je Hrvatski autoklub (HAK) koji vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila

Izvještaj HAK-a u 12.23

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče (dolazi do stvaranja mjestimičnih usporenih kolona vozila u pokretu uz povremene kratkotrajne zastoje): pojačan promet između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora; kod naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja; kolona vozila u pokretu uz povremene zastoje na autocesti A1 između čvora ZADAR II i tunela BRISTOVAC u smjeru Zagreba; prometna nesreća na 360. km između čvora VUČEVICA i čvora PRGOMET u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Autocesta A2 Zagreb-Macelj: kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Republike Slovenije kolona je duga oko 6 km (povremeno se vozila zaustavljaju kod tunela Frukov Krč i kod čvora Krapina); kod naplatnih postaja Zaprešić u smjeru Zagreba kolona je duga oko 2 km.

  • +15
Gužva na Lučkom Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač

Autocesta A3 Bregana-Lipovac: kolona osobnih i teretnih vozila kod GP Bajakovo duga je oko 3 km.

Istarski Ipsilon (A9/B8): zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona duga oko 3 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon; kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 4 km; kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko 4 km.

Riječka obilaznica i A7: kod čvora Matulji u smjeru Istre/Opatije kolona je duga oko 1 km; između čvora Križišće i tunela Burlica kolona je duga oko 3 km (vozila se povremeno zaustavljaju prije tunela).

Krčki most (DC102): kolona vozila duga je oko 4 km.

Jadranska magistrala (DC8): prometna nesreća na predjelu Veliki Žali, vozi se jednim trakom, naizmjence; prometna nesreća kod mjesta Plat, vozi se jednim trakom, naizmjence.

Izvještaj HAK-a u 9.24

Životinja (uočena je srna) na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na 26. km između čvora VRBOVSKO i čvora RAVNA GORA. Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče: pojačan promet između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora (dolazi do stvaranja mjestimičnih usporenih kolona vozila u pokretu uz povremene kratkotrajne zastoje); kod naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja; kolona vozila u pokretu uz povremene zastoje na autocesti A1 između tunela BRISTOVAC i čvora MASLENICA u smjeru Dubrovnika.

  • +12
Gužva na trajektu u Makarskoj Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic

Autocesta A2 Zagreb-Macelj: kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Republike Slovenije kolona je duga oko 2.5 km (povremeno se zatvara tunel Frukov Krč).

Autocesta A3 Bregana-Lipovac: kolona osobnih i teretnih vozila kod GP Bajakovo duga je oko 2 km.

Istarski Ipsilon (A9/B8): zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona duga oko 2 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon.

Jadranska magistrala (DC8) prometna nesreća na predjelu Veliki Žali, vozi se jednim trakom, naizmjence.

Državna cesta DC1/DC429: prometna nesreća između Plitvičkih Jezera i Prijeboja u mjestu Jezerce, vozi se otežano.

Na graničnom prijelazu Bregana na ulazak u Hrvatsku čeka se dva sata, a na Pasjaku sat i pol, koliko se čeka i na ulasku iz Mađarske na graničnom prijelazu Duboševica. Na većini prijelaza iz BiH u Hrvatsku čeka se od sat do sat i pol. Detaljnije pogledajte na stranicama HAK-a.

Izvještaj HAK-a u 7.15

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče promet je pojačan između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora; na A3 Bregana-Lipovac na zagrebačkoj obilaznici pojačan promet je prema naplatnim postajama Lučko iz smjera čvora Jankomir; kolona osobnih i teretnih vozila kod GP Bajakovo duga je oko 2 km, izvijestio je jutros HAK.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) prometna je nesreća na predjelu Veliki Žali te je promet prekinut, javio je HAK u 7 sati.

Životinje na autocestama

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Delnice između 37. i 41. km uočen je medvjed. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na 26. km između čvora VRBOVSKO i čvora RAVNA GORA uočena je srna, kao i na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 253. km između čvora BABINA GREDA i čvora VELIKA KOPANICA.

Na kolniku na autocesti A1 na 24. km između čvora KARLOVAC i čvora JASTREBARSKO u smjeru Zagreba uočen je predmet, upozoravaju iz HAK-a.

Uočena je srna na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 251. km između čvora Babina Greda i čvora Velika Kopanica te je A6 Rijeka-Zagreb na 26. km između čvora Vrbovsko i čvora Ravna Gora.

Danas do 14 sati te u nedjelju od 12 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

U pomorskom prometu sve linije plove redovito, ali zbog povećane gustoće prometa moguća su čekanja u trajektnim lukama i pristaništima.