VANDALIZAM NA VELEBITU

Poharano i pokradeno spomen-obilježje Gavranu

  • Autor: Dražen Prša
  • Zadnja izmjena 19.04.2011 11:13
  • Objavljeno 19.04.2011 u 09:49
GAVRAN VELEBIT

GAVRAN VELEBIT

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Prša

Udruga hrvatskih branitelja Gavran šokirana je i iznenađena vandalskim činom nepoznatih počinitelja, koji su poharali i devastirali spomen obilježje Daniru Tomljanoviću Gavranu

Iz Udruge poručuju da presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču pokazuju do koje su razine ugrožene vrijednosti Domovinskog rata i dostojanstvo hrvatskih branitelja, jer su vandali ohrabreni takvim stanjem poharali na Velebitu spomen-obilježje junaku Domovinskog rata Damiru Tomljanoviću Gavranu, obili vrata kapelice i ukrali bistu Blaženog Alojzija Stepinca.

Pripadnici Udruge hrvatskih branitelja Gavran obilježavajući 17. obljetnicu Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika 'Damir Tomljanović Gavran' Šepurine te četvrtu obljetnicu svoje udruge oštro su reagirali na te zatražili od mjerodavnih da se za ovaj vandalski, gnjusan i drski čin vandali što hitnije pronađu te primjereno kazne. Inače, 1998. položen je kamen temeljac za izgradnju kapelice na Tulovim gredama na Velebitu, ispod kote 856, u čast Damiru Tomljanoviću Gavranu, a 18. travnja 1999. u čast Damira Tomljanovića Gavrana blagoslovljena je kapelica Blaženog Alojzija Stepinca (ispod kote 856).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!