NESREĆA U GORIČKOM

Pogoršalo se stanje dječaka nastradalog u prometnoj nesreći, hitno je prebačen u Zagreb

13.06.2019 u 14:02

Bionic
Reading

Jedan od dvojice dječaka koji je nastradao jučer u mjestu Goričko u Koprivničko-križevačkoj županiji zbog pogoršanja zdravstvenog stanja hitno je prebačen u zagrebačku bolnicu u Klaićevoj

Kako je za HRT izjavio Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, 'jedan od dječaka koji je zadobio za život opasne ozljede prebačen je na odjel intenzivne njege u zagrebačkoj bolnici u Klaićevoj jer mu se stanje pogoršalo. Na respiratoru je. Slijedi neurokirurški zahvat kako bi se suzbilo krvarenje moždane strukture koje je u progresiji u odnosu na jučerašnje nalaze'.

Da podsjetimo, vozač koji je udario dvoje djece u mjestu Goričko osobnim automobilom VW Polo koprivničke registarske oznake kretao se županijskom cestom u smjeru Koprivničkog Ivanca. Uslijed neprilagođene brzine automobil je sletio izvan kolnika u južni odvodni kanal', navodi podravsko-prigorska policija i dodaje kako se vozač uspio vratiti na kolnik te je u zanošenju na sjevernoj prometnoj traci udario u bicikl.

'Vozilo je potom udarilo u drugi bicikl kojim je nepropisno sjevernom prometnom trakom u istom smjeru ispred prvog dječaka upravljalo drugo dijete u dobi od devet godina, također bez zaštitne kacige na glavi. Od siline udarca dijete je odbačeno u sjeverni odvodni kanal, dok je bicikl odbačen na južnu prometnu traku', otkriva policija.

Vozač VW Pola potom je sletio u sjeverni odvodni kanal, nakon čega se vratio na kolnik i bez zaustavljanja udaljio s mjesta događaja.

Djeca su prevezena u Opću bolnicu Koprivnica. Prema prvim informacijama, jedan dječak nije ozlijeđen dok je devetogodišnjak zadobio teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život. No tijekom četvrtka stanje mu se pogoršalo te je hitno prebačen u zagrebačku Klaićevu bolnicu.

'Intenzivnim kriminalističkim istraživanjem tijekom večernjih sati uhićen je muškarac u dobi od 77 godina s koprivničkog područja', navodi policija koja je očevid provodila do 21.05 sati.