prevelika brzina

Uhićen 77-godišnjak koji je udario dječake i pobjegao. Poznate okolnosti nesreće

13.06.2019 u 06:30

Bionic
Reading

Koprivničko-križevačka policija kasno je sinoć izvijestila kako je pronašla vozača koji je u srijedu oko 18.45 autom udario dvojicu dječaka na biciklu i pobjegao. Poznate su i okolnosti ove teške nesreće

'U mjestu Goričko, osobnim automobilom vw polo koprivničke registarske oznake kretao se županijskom cestom u smjeru Koprivničkog Ivanca. Uslijed neprilagođene brzine automobil je sletio van kolnika u južni odvodni kanal', navodi podravsko-prigorska policija i dodaje kako se uspio vratiti na kolnik te je u zanošenju na sjevernoj prometnoj traci udario u bicikl, piše Podravski.

Policija ističe da je 8-godišnjak na biciklu nepropisno vozio sjevernom prometnom trakom u istom smjeru i to bez zaštitne kacige na glavi te je potom pao s bicikla u sjeverni odvodni kanal.

'Vozilo je potom udarilo u drugi bicikl kojim je nepropisno sjevernom prometnom trakom u istom smjeru ispred prvog dječaka upravljalo drugo dijete u dobi od devet godina, također bez zaštitne kacige na glavi. Od siline udarca dijete je odbačeno u sjeverni odvodni kanal, dok je bicikl odbačen na južnu prometnu traku', otkriva policija.

Vozač vw pola potom je sletio u sjeverni odvodni kanal, nakon čega se vratilo na kolnik i bez zaustavljanja udaljilo s mjesta događaja prometne nesreće.

Djeca su prevezena u Opću bolnicu Koprivnica, a prema dostupnim informacijama, devetogodišnjak je dobio teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život, dok drugi dječak nije ozlijeđen.

'Intenzivnim kriminalističkim istraživanjem tijekom večernjih sati uhićen je muškarac u dobi 77 godina s koprivničkog područja', navodi policija koja je očevid provodila do 21.05 sati.

Doznaje se da nije bio pod utjecajem alkohola, poše Podravski.