OBOREN REKORD?

Pogodite koliko su sastančili petrinjski gradski oci

  • Autor: VLM agencija
  • Zadnja izmjena 19.10.2012 14:52
  • Objavljeno 19.10.2012 u 14:42
Željko Nenadić Petrinja

Željko Nenadić Petrinja

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Punih 15 sati trajala je prekjučerašnja sjednica petrinjskog Gradskog vijeća. Sjednica je započeta u devet ujutro, a okončana u gluho doba noći, pet minuta iza ponoći u četvrtak

Između vladajuće koalicije HDZ, HSP i HSS 'Svi smo mi Petrinja' i oporbenih vijećnika najdulje se razglabalo o gradskoj blagajni i uštedama u njoj. Prvim izmjenama proračuna blagajna je stanjena s 87,387.750 kuna na 71,401.485 kuna.

Godinu dana manja plaća

'Zbog Vladine zabrane prodaje zemljišta nije uprihodovano šest milijuna kuna i od neprodanih kuća još pet milijuna. Proračun je i dalje socijalno osjetljiv', ponavljao je gradonačelnik Željko Nenadić koji se držao svog prijedloga o smanjenju plaća i naknada. Od 1. studenog za deset posto umanjuju se vijećnicima i članovima radnih tijela Gradskog vijeća, gradonačelniku i dvojici njegovih zamjenika, članovima nadzornih odbora i upravnih vijeća u gradskim ustanovama i tvrtkama, kao i službenicima i namještenicima s VŠS i VSS. Pet posto manju plaću dobivat se zaposleni sa SSS, a ostalima se ne mijenja. Svima ova mjera traje privremeno, do godinu dana.

Za čelnike grada oporba je tražila još žešću štednju, čak 50 posto smanjenje gradonačelniku i zamjenicima.

Bogac nosi gaće na štapu

Užarene rasprave prekidane su sedam puta, sve stanke tražio je oporbeni klub HNS-HSU, a da su plaćeni po učinku izlaženja za govornicu lijepu svotu zaradili bi predsjednik toga kluba Darinko Dumbović i nezavisni vijećnik dr. Krešo Kovačićek. Oni su najčešće i najviše verbalno izazivali i prozivali Ž. Nenadića.

'Gradonačelnik je grobar petrinjske kulture i urbane Petrinje, bogac koji nosi gaće na štapu, za politiku je u prvom razredu, osoba koja ništa ne razumije, smatra dr. K. Kovačićek. Po Darinku Dumboviću Ž. Nenadić je izgubio strast i postao anemičan, ptičica je koja se kiti tuđem perjem, uhljebljuje političke podobnike, a koalicija 'Svi smo mi Petrinja' je elementarna nepogoda, koju bi trebala proglasiti županica. Nisam savršen ni nepogrešiv. Ovo je vaša izborna kampanja, ja je još ne vodim', rekao im je na sve to prozvani gradonačelnik.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi