opasno vrijeme

Pogledajte štetu koju je prouzročio tornado u Sloveniji, najjači udari vjetra 107 km/h

01.08.2023 u 23:11

Bionic
Reading

Tornado u slovenskoj općini Ilirskoj Bistrici nosio je krovove i čupao stabla. Najveće štete zabilježne su u naselju Koseze

Na postaji Koseze najjači izmjereni udar vjetra iznosio je 107 km/h, javlja Agencija za zaštitu okoliša. Kako su objasnili za 24ur.com, vjetar u vrtlogu vjerojatno je bio i jači, ali istovremeno na širem području nije bilo jačih udara vjetra.

Snažne oluje premještaju se cijelom zemljom prema istoku, javili su slovenski mediji. Ponegdje su obilne oborine praćene jakim vjetrom. U Rogaškoj Slatini je u posljednjih sat vremena izmjeren udar vjetra brzine 53 kilometra na sat. Na širem zagrebačkom području je oko 21:30 počela padati kiša, a s njom je stigla i grmljavina. Nevrijeme je zahvatilo i sjever Istre.

"Žestoka fronta uz olujan nalet vjetra, silovitu kišu, a ponegdje i tuču te iznimno snažnu grmljavinsku aktivnost upravo prolazi sjeverom Istre", objavio je IstraMet.

Nestabilno vrijeme u većem dijelu zemlje očekuje nas i u srijedu. Uz više oblaka u noći, i ujutro će ponegdje pasti kiša, a lokalno će biti pljuskova s grmljavinom, uglavnom na istoku i jugu. Potom će na Jadranu biti pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano. Kratkotrajni popodnevni pljuskovi mogući su u gorju i unutrašnjosti Dalmacije i Istre.