PROMETNE INFORMACIJE

Pogledajte snijegom zametenu Liku i Gorski kotar

28.11.2010 u 20:00

Bionic
Reading

Mjestimice gust snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru te na sjeverozapadu zemlje. Na nekim ga dionicama cesta ima ugaženog ili raskvašenog. Ponegdje je snijeg nošen jakim vjetrom, pa su zbog smanjene vidljivosti uvjeti vožnje dodatno otežani, javio je Hrvatski autoklub u 19.30 sati

Na autocesti A 6, dionici Ravna Gora - Vrbovsko, zbog vozača koji nemaju ispravnu zimsku opremu došlo je do zastoja u prometu. Policija je, javlja HAK, izašla na teren i sve koji nemaju propisanu zimsku opremu novčano kažnjavaju vozače te ih isključuje iz prometa .

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na slijedećim autocestama promet, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu: A 1, od čvora Karlovac do čvora Bosiljevo, A 2, Zagreb - Macelj (u punom profilu), A 3, od čvora Jankomir do GP Bregana, A 6, Rijeka - Zagreb, od čvora Bosiljevo do čvora Kikovica i A 7, od čvora Matulji do graničnog prijelaza Rupa

Zimski su uvjeti i na državnim cestama u Lici i Gorskom kotaru te županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog, u riječkom zaleđu na području općina Viškovo, Klana, Matulji, Kastav, Lovran, Mošćenička Draga i Opatija, i zaleđu Novog Vinodolskog.

Zbog jake bure na dionici jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom), a na dionici Senj-Sveta Marija Magdalena i na Paškom mostu za I. skupinu (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle).

Mokrih i skliskih kolnika od kiše ima u Dalmaciji, Istri, na širem riječkom području te ponegdje u unutrašnjosti i Slavoniji.

Zbog odrona na županijskoj cesti ŽC 6055 Kistanje - Oklaj promet je obustavljen, a obilazak je preko Knina.

Na autocesti A 3 Bregana - Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb - Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Naizmjence se vozi na Jadranskoj magistrali (D 8), preko Šibenskog mosta.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Otkazan je katamaran i trajekt na liniji Split - Hvar - Vela Luka - Ubli, katamarani Split - Bol - Jelsa i Korčula - Hvar - Split - Korčula te katamaran i trajekt na liniji Vis - Split - Vis.