NEVJEROJATNI PRIZORI

Pogledajte osam čuda Sunčevog sustava

26.08.2010 u 16:30

Bionic
Reading

Kad turistička krstarenja Sunčevim sustavom jednog dana budu moguća, osam mjesta u njemu postat će nezaobilazna odredišta

Američki umjetnik Ron Miller svojim nas ilustracijama vodi na putovanje do zadivljujućih čuda prirode koja je teško usporediti s bilo čime na Zemlji.

Ron Miller je diplomirao na Akademiji lijepih umjetnosti u Columbusu, u saveznoj državi Ohio. Trenutno radi kao umjetnički direktor u planetariju Albert Einstein u National Air & space Museumu. Dosad je ilustrirao više od 50 knjiga, a surađivao je s najpoznatijim znanstvenopopularnim časopisima poput National Geographica, Scientific Americana, Gea, Discovera...


Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada. Serija njegovih ilustracija Worlds Beyond osvojila je nagradu Američkog instituta za fiziku, a dobio je i prestižnu nagradu za znanstvenu fantastiku Hugo. Ugledni nam je umjetnik za ovaj članak ljubazno ustupio neke od svojih brojnih ilustracija.

Miller je ovih osam slika napravio na temelju podataka koje su prikupile svemirske letjelice poput NASA-inog Cassinija koji trenutno istražuje Saturn i njegov bogat sustav prirodnih satelita te Messengera koji će u ožujku 2011. ući u orbitu Merkura.

Pogledajte ove fascinantne prizore dočarane maštom umjetnika u fotogaleriji.