PPS DESTINACIJE

Pogledajte koja će 22 turistička odredišta produljiti sezonu

12.08.2014 u 12:25

Bionic
Reading

Hrvatska turistička zajednica je u okviru programa turističkog pilot-projekta za pred- i posezonu (PPS) odabrala 22 PPS destinacije za posezonu 2014. godine. Ukupno se na javni poziv kandidiralo 39 destinacija, no tijekom postupka je uočeno da se neke kandidature 'duplaju' ili geografski ili zbog kompatibilne ponude, pa su u konačnici formirana 22 odredišta, od čega 14 na jadranskom i osam na kontinentalnom području

Radi se o pilot-projektu, dok puni projekt kreće sljedeće godine. Ovo je prvi put da Hrvatska na ovakav način podupire produljenje sezone kako bi ona trajala tijekom čitave godine.

Izabrane 22 destinacije diljem Hrvatske imat će mogućnost jačeg tržišnog pozicioniranja putem PPS oznake i certificiranja, kojima će biti obuhvaćeni subjekti javnog i privatnog turističkog sektora.

Mogle su se javiti sve lokalne zajednice, no uvjet je bio da tijekom listopada imaju barem 50 posto turističkog sadržaja. Uz to moraju imati i otvorenu najmanje jednu banku, poštu i ljekarnu, a zauzvrat dobivaju promidžbu koju same ne bi mogle platiti.

'Hrvatska 365'

Izrada kreativnog rješenja, odnosno logotipa PPS projekta je završena te je odabran logotip Hrvatska 365, čiji grafički dio simbolizira četiri godišnja doba.


Iskustva stečena kroz ovaj pilot projekt poslužit će kao kvalitetna polazišna točka za planiranje pravovremene i cjelovite PPS komunikacijske kampanje u 2015. godini, ističu u Ministarstvu turizma.

Ukupna vrijednost pilot-projekta PPS iznosi 4,8 milijuna kuna.

U nastavku donosimo popis 22 PPS destinacije.