AFERA ŠTANDOVI

Pogledajte kakve je sms-ove Bandić o Željki Markić slao pročelniku Lovriću

25.07.2018 u 20:40

Bionic
Reading

Milanu Bandiću, zagrebačkom gradonačelniku, krajem kolovoza počinje suđenje zbog pokroviteljstva udruzi 'U ime obitelji' Željke Markić koje nije obuhvaćalo financijsku potporu, ali je Grad ipak organizirao i platio; tiskanje i isporuku 700.000 letaka, 14.500 plakata, 120 jumbo plakata, izradu i snimanje radijskih spotova, ali i besplatno ustupanje 50 štandova, čime je udruzi pribavio imovinsku korist od 308 tisuća stoji u optužnici

Uz svjedoke, u optužnici, javlja RTL, se vidi i kako je s pročelnikom Lovrićem komentirao Željku Markić.

'To što ona (Željka Markić) zna o politici, ja sam zaboravio. Ona bi kokošarila, a sa mnom nema kokošarenja, hoće li biti partner ili neće biti partner. Ona bi politiku provodila preko njihovih leđa i dobit će karu", pisao je u rujnu 2014. godine Bandić Lovriću.

Plakati građanske inicijative tada su bili oblijepljeni po cijeloj Hrvatskoj.

"Ona nikad nije imala partnera kao Bandića niti će imat takvog partnera, te da joj poruči da Bandić želi biti gradonačelnik Hrvatske, ne miš. Ništa Bandiću ne treba, ona mene treba, ako hoće da budemo partneri i neka ju pozdravi", pisao je Bandić.

Bandić je sms-ovima davao i upute Lovriću da prikrije da je riječ o financijskom pokroviteljstvu.

"Dobro, neka to bude, ako bude priče, onda je to sponzorstvo, tiskara, inače ne, onda smo mi iza toga", napisao je Bandić opet u rujnu 2014. godine Lovriću.

Kakvu će priču imati na sudu - vidjet ćemo u kolovozu. Predmet je dobio sudac Zdravko Majerović, koji trenutačno sudi Nadanu Vidoševiću i Stjepanu Prnjatu. S druge strane, čekat će ga Sven Mišković - tužitelj koji je dobio osuđujuću presudu za Zdravka Mamića, koji drži sve glavne sudske procese, ali i tužitelj kojeg su svi prozivali da je neovlašteni, sve dok Vrhovni sud nedavno nije kazao suprotno.

  • +7
Gradonačelnik Milan Bandić otvorio prvu muzičku vježbaonicu na otvorenom Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Uz štandove, Bandića u rujnu čeka i suđenje za Agram.