PRVI PREDIZBORNI SPOT

Pogledajte kako će Trump 'otkinuti glavu' IS-u

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 05.01.2016 10:13
  • Objavljeno 05.01.2016 u 10:13
Donald Trump

Donald Trump

Izvor: Reuters / Autor: Brian Snyder

Mogući republikanski kandidat za predsjednika Donald Trump u ponedjeljak je, nekoliko tjedana pred početak predizbora, objavio svoj prvi predizborni televizijski spot u kojem je pozvao na privremenu zabrana ulaska muslimana u SAD i izgradnju zida na američkoj južnoj granici s Meksikom kako bi se zaustavila ilegalna imigracija

Spot od 30 sekunda popraćen je fotografijama napadača iz San Bernardina, militanata Islamske države, američkog ratnog broda s kojeg se ispaljuju krstareće rakete, migranata na američko-meksičkoj granici te fotografijama demokrata Hillary Clinton i Baracka Obame.

'Vrlo sam ponosan na ovaj spot, ne znam da li mi je potreban, ali ne želim riskirati jer ako pobijedim, ponovo ćemo Ameriku učiniti velikom', kazao je Trump.

U TV spotu spiker najavljuje Trumpove poteze, poput privremene zabrane ulaska muslimana u SAD dok 'ne shvatimo što se događa' te borbu protiv IS-a. 'On će smjesta otkinuti glavu Islamskoj državi i uzeti njihovu naftu. Zaustavit će ilegalnu imigraciju izgradnjom zida na našoj južnoj granici kojeg će platiti Meksiko', govori spiker o Trumpu.

U borbi za republikanskog kandidata za američkog predsjednika, Trump je obećao da će svaki tjedan, kako se predizborna bitka zagrijava, potrošiti najmanje dva milijuna dolara.Clinton: Trump je najbolji vrbovatelj Islamske države

Trump, favorit republikanaca za predsjedničke izbore 2016., izjavio je da ne žali zbog svojih nedavnih izjava o muslimanima, iako su one upotrijebljene u videu somalske islamističke skupine al Šabab za novačenje novih članova.

'Govorim ono što moram reći', izjavio je za TV postaju CBS Trump, koji je 7. prosinca predložio 'privremeno' zatvaranje granica SAD-a za muslimane, nakon ubojstva 14 osoba u napadu dvoje muslimana u Kaliforniji.

Taj konzervativni kandidat, kojem zbog izjave, unatoč osudama iz svijeta, nije pala podrška u ispitivanjima javnog mnijenja u SAD, pojavljuje se u propagandnom video uratku somalskih islamista povezanih s al-Kaidom u kojem se osuđuje rasna diskriminacija u SAD, potkrijepljena njegovom izjavom.

Demokratska kandidatkinja Hillary Clinton je optužila Trumpa da je postao najbolji vrbovatelj organizacije Islamska država.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!