ZAGRIZAO I HBO...

Pogledajte Indie Game: The Movie, film o produkciji indie igara

13.06.2012 u 11:50

Bionic
Reading

Indie Game: The Movie film je koji je svoju premijeru doživio početkom ove godine na Sundance Film Festivalu, a pri tome za oko zapeo čak i velikom HBO-u. Film je od danas napokon dostupan i široj publici

Kao što mu to govori i ime, Indie Game: The Movie film je o procesu produkcije nezavisnih igara koje su u posljednjih nekoliko godina doživjele pravi preporod. U dokumentarcu ćete moći vidjeti ljude koji rade na Fez-u, Braid-u, Super Meat Boyju i ostalim hitovima koje će vam iz prve nabrojiti svaki istinski ljubitelj indie igrara.

 

Nakon što je prije nekoliko mjeseci predstavljen na Sundance Film Festivalu, film je pokupio brojne pozitivne kritike, a od danas ga možete pogledati i sami, iako – ne besplatno. Film se zasad može nabaviti na iTunes, službenoj stranici filma te – Steamu i to za 10$. Zanimljivo, ovo je prvi film koji se pojavio na Valveovom servisu za prodaju igara.

 

 

Nakon premijere na Sundanceu, film je za oko zapeo ljudima iz HBO-a, kuće zaslužne za cijeli niz izvrsnih serija poput Game of Thronesa, Boardwalk Empirea itd. Da stvar bude bolja, dođe li do realizacije cijeloga projekta, producirat će ga Scott Rudin, čovjek koji je radio na filmovima poput There Will Be Blood, No Country for Old Men i The Social Network.