NA POLIGONU U SLUNJU

Pogledajte bojevu vježbu Topničko raketne bojne

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 21.04.2012 10:23
  • Objavljeno 20.04.2012 u 22:14
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Vod Samohodnih višecijevnih lansera raketa iz sastava Topničko raketne bojne Gardijske motorizirane brigade proveo je danas, 20. travnja, na vojnom poligonu Eugen Kvaternik kod Slunja bojno gađanje iz GRAD-a 122 mm BM-21, obavijestio je MORH na svojim stranicama
MORH

MORH

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Vod SVLR (Samohodni višecijevni lanseri raketa) iz sastava Topničko raketne bojne Gardijske motorizirane brigade (Gmtbr) proveo je  20. travnja na vojnom poligonu Eugen Kvaternik kod Slunja bojno gađanje iz GRAD-a 122 mm BM-21. Gađalo se na tri cilja.

Na prvom se radila korekcija vatre, a na ostala dva prijenos paljbe. Ciljevi su bili na udaljenosti od 9,5 do 12 kilometara.

Tijekom gađanja koristio se kanal vatrene potpore, što je u skladu s prihvaćenim hrvatskim vojnim normama. Kanal vatrene potpore čine timovi prednjih motritelja, središte za upravljanje vatrom i vatrene jedinice.

Na gađanju su bili brigadir Tihomir Kundid, načelnik stožera Gmtbr-a, bojnik Ante Lovrić, časnik za paljbenu potporu iz Odsjeka S3 Gmtbr-a, a voditelj gađanja bio je natporučnik Zdravko Jakovac, zamjenik zapovjednika Topničko raketne bojne koja je smještena na vojnom poligonu Eugen Kvaternik, obavijestio je MORH na svojim stranicama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi