MEKSIKO

Poginulo 15 naoružanih napadača i vojnik

16.04.2009 u 23:53

Bionic
Reading

Petnaestorica naoružanih napadača i vojnik ubijeni su u pucnjavi u državi Guerrero, na jugu Meksika, uoči državnog posjeta američkog predsjednika Baracka Obame Meksiku, rekao je u četvrtak tamošnji državni tužitelj

MEXICO - Jedan je vojnik ranjen u tom sukobu s tridesetak naoružanih ljudi, koji je izbio u srijedu navečer, u mjestu San Nicolas del Oro, dodao je tužitelj države Guerrero Eduardo Murueta.

Pucnjava je izbila kada je vojna postrojba pokušala zaustaviti skupinu vozila pokraj San Nicolasa del Ora, u planinskom području države Guerrera, kako piše meksički tisak.

Predsjednik Obama je u srijedu oko podneva u Meksiku počeo svoj prvi državni posjet Latinskoj Americi, tijekom kojega će potvrditi svoju potporu kolegi Felipeu Calderonu u borbi s narkokartelima, protiv kojih se rat prenio na američki teritorij.

S djelovanjem kartela povezana je pogibija više od 5.300 ljudi u Meksiku u 2008. i 1.960 u prvom tromjesečju 2009., po službenim podatcima, premda je Calderonova vlada nakon dolaska na vlast u prosincu 2006. rasporedila oko 36.000 vojnika i policajaca.