JADRANKA KOSOR

'Podržat ću Kolindu Grabar Kitarović kad...'

25.07.2014 u 12:00

Bionic
Reading

Nakon što je saborska zastupnica i bivša premijerka ironično na svom profilu na Twitteru popratila napise o tome da će joj Ivo Josipović dodijeliti veleposlaničko mjesto i da zbog toga uči engleski, a sve kako bi mu dala podršku u kampanji za predsjedničke izbore, pitali smo je je li točno to da će ga podržati kontra Kolinde Grabar Kitarović

Jadranka Kosor bi, prema pisanju Globusa, predsjedniku Ivi Josipoviću trebala donijeti glasove s desnice i aktivno sudjelovati u kampanji protiv Kolinde Grabar Kitarović.

U odgovoru na naše pitanje je li to točno, Kosor kaže da prije svega želi od Grabar Kitarović 'čuti mišljenje o izbacivanjima iz stranke, najavi raznih zabrana, o događajima i koaliciji u Vukovaru itd.'.

Od kandidatkinje HDZ-a, koji vodi Tomislav Karamarko, a pod kojim je Kosor izbačena iz stranke, teško je očekivati odricanje od politike koju zagovara šef stranke.

Kosor dakle vjerojatno neće podržati kandidatkinju HDZ-a, ali hoće li njezinu potporu u kampanji imati Josipović, i dalje je otvoreno pitanje. Činjenica jest da njezina podrška u kampanji ne bi bila nevažna jer se pokazalo kako je Vlada koju je kratko vodila više napravila u borbi protiv korupcije nego ijedna dosad, a i nitko joj ne može oteti zasluge za konačan ulazak Hrvatske u EU. U dijelu javnosti nesumnjivo uživa simpatije zbog toga.