POLICIJI POZNATI OD RANIJE

Podignuta optužnica protiv trojice koji su premlatili HDZ-ovca u Varaždinu

19.11.2019 u 14:59

Bionic
Reading

DORH u Varaždinu podigao je optužnicu protiv trojice mladića koji su napali saborskog zastupnika Anđelka Stričaka u blizini rijeke Drave i Dravske šume gdje je trčao

Još u srpnju 2018. Anđelka Strička, HDZ-ovog saborskog zastupnika i predsjednika županijske organizacije HDZ-a u Varaždinskoj županiji, tada nepoznati počinitelji presreli su dok je trčao, zatražili od njega novac, te ga fizički napali i ukrali mu mobitel.

Kako doznaje Jutarnji, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je optužnicu protiv trojice napadača. Riječ je o Siniši B. (19), Dariju U. (26) i njegovom polubratu Đaniju U. (21) od kojih su potonja dva stari policijski znanci i trenutno se nalaze na tjeralicama.

Sva trojica su kazneno prijavljena za prijetnje smrću te razbojništvo, dok će Đani odgovarati i zbog teškog ozlijeđivanja saborskog zastupnika.

'Naglašavam da, prema mom mišljenju, napad nije politički motiviran te da nije vezan uz bilo koju od tema koje sam proteklih godina javno otvarao (npr. krađa oružja iz policijskog skladišta) već je riječ o najobičnijem kaznenom djelu', priopćio je u nakon napada 2018. Stričak.

'Smatram, tko god da se sinoć našao na tom mjestu, u to vrijeme, bio bi napadnut i pokraden', poručio je Stričak.