SMRT U VIGVAMU

Podignuta optužnica protiv šamana Hodaka

02.07.2009 u 10:38

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvu u Ogulinu podiglo je optužnicu protiv 54-godišnjeg Luke Hodaka, nekadašnjeg načelnika općine Saborsko, zbog poznatih događanja tijekom šamanske proslave Nove godine u njegovu vigvamu. Život je tada izgubio Ratko Barić

SABORSKO - S njima na dočeku Nove godine u vigvamu su bili i Ivica Hodak, Marko Tomšić te Damir Štancl koji su svi ispitani u istražnom postupku, piše Večernji list.

Uz niz svojih osebujnih istupa u javnosti, Luka Hodak je posebno zainteresirao sve kad je prilikom jednog od dolazaka na karlovački sud, u pratnji svog odvjetnika Zvonimira Hodaka, izjavio kako je razgovarao s pokojnim Ratkom Barićem te kako mu je tamo gdje je, sada dobro.

'Znam da je s Ratkom sve u redu, a za ovozemaljski život je tako kako je. Tu se više ništa ne može', rekao je tada Luka Hodak.

Državno odvjetništvo Hodaku stavlja na teret počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz čl. 271. st. 4. u svezi čl. 263. st. 1. i 4. Kaznenog zakona.

U optužnici se ističe kako je 31. prosinca 2008. na svom imanju u Saborskom, tijekom dočeka Nove godine svojim gostima Ivici Hodaku, Marku Tomšiću, Damiru Štanclu i Ratku Bariću dao pripravak od otrovne biljke bunike. Zbog konzumiranja bunike Ratko Barić je preminuo na mjestu događaja, zaključuje se u optužnici Općinskoga državnog odvjetništva u Ogulinu.