BOCOM PO GLAVI

Počelo suđenje HDZ-ovcu za ubojstvo svog kolege

27.11.2012 u 16:04

Bionic
Reading

Na Županijskome sudu u Karlovcu danas je počelo suđenje Josipu Gavriću (32) za ubojstvo Dražete Dražetića (69) u ožujku ove godine u Cerovcu Vukmanićkom, koji je nakon čitanja optužnice izjavio da se ne osjeća krivim

Gavrić je optužen da je nakon svađe poslije sastanka i zakuske članova temeljnog ogranka HDZ-a, ispred mjesne prodavaonice 4. ožujka bocom snažno po tjemenu udario Dražetića, koji je umro od ozljeda 19. ožujka u karlovačkoj bolnici.

Odvjetnica Mateja Šola ustvrdila je kako je kvalifikacija djela 'ubojstvo' preteška te da će se dokazati da je riječ o blažoj kvalifikaciji - 'prouzročenju smrti iz nehaja'.

Dokazni postupak počeo je svjedočenjem sudskog vještaka Želimira Koraća, koji je rekao da je Dražetić umro 'zbog ozljede lubanje s krvarenjem i otečenim mozgom te da ozljeda glave odgovara udarcu tupo-tvrdim predmetom'.

Na pitanje obrane ne odgovara li takva ozljeda i mogućem padu pri naguravanju, Korać je odgovorio da bi takva ozljeda mogla nastati pri padu, ali samo s visine, pri čemu je uobičajena i ozljeda vrata koje u tom slučaju nije bilo.

Odvjetnica Šola prigovorila je iskazu vještaka i ustvrdila kako 'nije bio objektivan, nego pod utjecajem medijskih napisa o dinamici nastanka ozljeda'.

Svjedok događaja Franjo Pinušić svjedočio je o druženju nakon stranačkog sastanka i pjesmi te je rekao da je nakon sukoba među nekolicinom alkoholiziranih ljudi najprije stao između Dražetića i Josipa i Jose Gavrića, koji su 'Dražetu počeli jako tući', a onda je Josip Gavrić 'zaskočio i svom žestinom udario bocom Dražetu po glavi'.

Obrana je i tom iskazu prigovorila kao 'u cijelosti neistinitom jer su Joso i njegov sin Josip u svađi s Pinušićem'. Sljedeća će se rasprava održati 22. siječnja 2013., kad će sud ispitati više svjedoka.