iz II. svjetskog rata

Počela akcija kod Lošinja: Premješta se i neutralizira opasna protubrodska mina

14.03.2024 u 11:23

Bionic
Reading

Akcija premještanja i neutralizacije protubrodske mine zaostale iz Drugog svjetskog rata u lošinjskom akvatoriju, započela je jutros u 6,15 sati oglašavanjem sirena policije i vatrogasaca, izvijestila je u četvrtak primorsko-goranska policija

Mina se prvo izranja i priprema za tegljenje na lokaciju na kojoj će biti neutralizirana, za što su zaduženi ronioci specijalne policije MUP-a. Prije početka akcije zbog sigurnosti je evakuirano područje najveće potencijalne opasnosti, tzv. crvena zona, na području uvale Čikat. Na tom je prostoru zabranjen cestovni, pomorski i zračni promet, uključujući letove dronovima.

Akciju koordinira Stožer civilne zaštite Grada Malog Lošinja u partnerstvu s Policijskom upravom primorsko-goranskom i drugim žurnim službama.

Iz policije ističu kako se građani pridržavaju danih uputa te ih pozivaju da to čine i dalje do završetka akcije, zbog vlastite sigurnosti i provedbe te zahtjevne aktivnosti u optimalnom vremenu.

Onesposobljavanje podmorske mine iz Drugog svjetskog rata - Pogled iz Medulina Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic / PIXSELL/PIXSELL