REDNI BROJEVI

Pobjeda SDP-a u Gundincima poništena zbog 'tiskarske greške'

24.03.2015 u 15:50

Bionic
Reading

Županijsko izborno povjerenstvo Brodsko-posavske županije poništilo je pobjedu SDP-ova kandidata na izborima za načelnika općine Gundinci zbog neobične tiskarske pogreške, javlja portal ebrod.net

HDZ se žalio Županijskom izbornom povjerenstvu i tražio poništenje izbora za načelnika u općini Gundinci, na kojima je Ilija Markotić (SDP) dobio 56 posto glasova i time odnio pobjedu ispred kandidatkinje HDZ-a Gordane Vuković.

Glasački listići imali su 'tiskarsku pogrešku', koju članovi Županijskog izbornog povjerensta, Općinskog izbornog povjerenstva i članovi biračkih odbora nisu primjetili prije nego što su iste uručili biračima na glasanju.

Prema pisanju portala ebrod.net, Kandidatkinja Vuković u prvom krugu izbora dobila je najviše glasova i slijedom toga u skladu sa Zakonom o izborima za lokalnu i regionalnu samoupravu, u dugom krugu izbora njeno ime moralo se nalaziti na poziciji prvog mjesta na glasačkom listiću. Međutim, glasački listić imao je Gordanu Vuković na poziciji prvog mjesta, ali ispred njenog imena nalazio se broj '3' umjesto broja '1'.

HDZ se žalio pa su izbori u Gundincima poništeni.