International Sex Survey

Po pitanju seksa Hrvatska će se usporediti s 45 zemalja svijeta: Budite i vi dio tog istraživanja

17.11.2021 u 14:28

Bionic
Reading

Veliki međunarodni projekt International Sex Survey (ISS) u punom je zamahu. Predvodi ga kanadski tim na čelu s istraživačicom dr. Beátom Bőthe sa Sveučilišta u Montrealu, a doc. dr. sc. Tanja Jurin i prof. dr. sc. Aleksandar Štulhofer s Filozofskog fakulteta u Zagrebu istraživači su za područje Hrvatske

U istraživanju mogu sudjelovati svi stariji od 18 godina, i to iz udobnosti svog doma. Jedino što vam treba jesu internet, računalo ili mobitel te 25 minuta posvećenih seksualnosti. Informacije koje dajete potpuno su anonimne i nikako se ne mogu povezati s vama, a istraživači apeliraju posebno na muškarce, jer u gotovo svim istraživanjima imaju manjak sudionika muškaraca. Istraživanje se provodi u skladu s etičkim principima istraživanja u području psihologije, uz odobrenje Etičkog povjerenstva Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Ovdje možete pronaći detaljnije informacije o istraživanju.

Samo kliknite na poveznicu https://bit.ly/ISS-CRO-CR i krenite.

'Nema osobe koje nema osobno mišljenje i stav o tome što je u seksu normalno i prihvatljivo ili moralno, a što je problematično, bolesno, nastrano. No tek na temelju znanstvenih istraživanja možemo doći do spoznaja što to u seksu može biti problematično te kako onda pomoći osobama koje pate zbog nekog problema iz tog područja. Upravo je zato osmišljeno ovo istraživanje i za njegovo provođenje važni su nam podaci svakog pojedinca. Svaka osoba ima svoj svijet seksualnih iskustava, stavova i doživljaja koji je unikatan. Kada prikupimo velik broj takvih podataka, znat ćemo puno više o seksualnosti i moći ćemo bolje pomoći onda kada problem postoji', ističe istraživačica u projektu, docentica Tanja Jurin.

  • +9
Tanja Jurin Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Svatko tko ispuni upitnik svojim sudjelovanjem donira pola američkog dolara prema vlastitom izboru jednoj od neprofitnih svjetskih organizacija koje se bave istraživanjem seksualnosti i seksualnim zdravljem.

Ako imate pitanja, slobodno kontaktirajte s istraživačima na: istrazivanje.seksualnosti@gmail.com.

Informacije o projektu možete pratiti na Facebooku, Twitteru i Instagramu te stranici International Sex Survey, ISS.