vrijeme

Pljuskovi s grmljavinom, sunčano na jugu. Evo što nas čeka u četvrtak

27.04.2022 u 07:53

Bionic
Reading

U većini krajeva promjenljivo i nestabilno, povremeno s kišom, ali i dužim sunčanim razdobljima. Lokalno može biti i pljuskova s grmljavinom, uglavnom sredinom dana i poslijepodne. Najsunčanije će biti duž obale, osobito na srednjem i južnom Jadranu

Na kopnu će zapuhati umjeren sjeverni, na istoku sjeverozapadni vjetar, prolazno i s jakim udarima, na sjevernom Jadranu bura, krajem dana u jačanju, a u Dalmaciji nakon burina jugozapadnjak, poslijepodne sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura na kopnu od 14 do 19, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 18 i 23 °C, predviđa DHMZ.

  • +3
Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

U četvrtak na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije prevladavat će sunčano. Drugdje umjereno, na istoku i u dijelu gorske Hrvatske u prvom dijelu dana i pretežno oblačno. U Slavoniji i Baranji prijepodne je mjestimice moguće malo kiše, a poslijepodne može biti i ponekog lokalnog pljuska.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka, uglavnom podno Velebita i olujna bura, sredinom dana i poslijepodne uz obalu Dalmacije prolazno jugozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 4 do 9, na Jadranu između 9 i 14 °C. Najviša dnevna uglavnom od 17 do 22 °C, u Lici i Gorskom kotaru malo niža.