RIJETKO POJAVLJIVANJE

Plenkovićeva supruga prvi put službeno u javnosti

07.10.2017 u 20:04

Bionic
Reading

Sin Mario već se nekoliko puta našao pod okom kamera, no supruga premijera Ana Maslać Plenković javna događanja i medije kao da izbjegava. Ipak, svojeg je supruga pratila u posjetu papi Franji u Vatikanu

O Plenkovićevoj supruzi malo se zna, a još je manje njenih javnih fotografija.Poznato je ipak da je Ana Maslać Plenković devet i pol godina mlađa od svog supruga, dolazi iz Dubrovnika i radi kao šefica Službe za pravne poslove u Saboru.

Upravo su se u Saboru i supružnici Plenković upoznali, a vjenčali su se 2014. Te godine rodio im se i sin Mario, dok su kćer Milu dobili ove godine.

Dok je sina Plenković već vodio na nekoliko službenih događanja, kao primjerice proslavu Dana policije na Jarunu prije tjedan dana, premijerova supruga izbjegava medije i gotovo nikad se ne pojavljuje na službenim događanjima.

Međutim, supruga je pratila na putu u Vatikan i zajedno s njim i djecom bila na audijenciji kod pape Franje.

  • +13
Andrej Plenković kod Pape Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Lana Slivar Dominić/Hina

Svoje dojmove sa susreta s papom Plenković je podijelio za RTL. 'Bilo je jako lijepo. Papa Franjo je zaista topao, iskren, pun posebne energije. Bio je to krasan događaj i jer sam bio sa svojom obitelji. Za poruke koje smo čuli to su poruke ohrabrenja. Očekuje i papa Franjo i Sveta stolica aktivnu ulogu Hrvatske u našem dijelu Europe, svijeta. Razmijenili smo stajališta o ključnim i globalnim pitanjima, procesu europske intergracije, stabilnosti, svemu onome što u ovom trenutku su ključni izazovi za svijet, Europu i Hrvatsku', rekao je Plenković.

A što kaže obitelj? 'Jako su zadovoljni, to su trenuci koji se vječno pamte. A ovi mali će jedan dan biti jako sretni', rekao je premijer.