ZAHUKTALA KAMPANJA

Plenković u Dubrovniku: HDZ-ovi kandidati i dalje će pridonositi razvoju županije

27.04.2021 u 22:30

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a premijer Plenković izjavio je u utorak u Dubrovniku nakon predstavljanja HDZ-ovih kandidata na izborima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kako je uvjeren da će oni ponoviti mandate, ili ga prvi put ga osvojiti, i nastaviti pridonositi razvoju županije.

Plenković je podsjetio da se HDZ-ova politika na lokalnoj razini temelji na četiri ključna načela: stalnog dijaloga o bitnim pitanjima, funkcionalne i fiskalne decentralizacije te projektne suradnje.

„Ta sinergija aktivnosti Vlade, županija, gradova i općina omogućuje da se u ovoj županiji dosad potpisalo sedam milijardi kuna europskih sredstava, a u covid-krizi smo dali potporu jedinicama lokalne samouprave sa smanjenim prihodima zbog manje intenzivne turističke sezone. Uz to, osigurali smo 500 milijuna kuna za isplate mjera očuvanja radnih mjesta za više od 33 tisuće radnika“, naveo je Plenković. Dodao je kako će 'kruna takve politike' uslijediti u listopadu, kada će svi elementi rasponske konstrukcije Pelješkog mosta biti spojeni, te kada za oko godinu dana, most bude otvoren. „Upravo je župan Nikola Dobroslavić, uz Branka Bačića, najviše zagovarao taj projekt i zaslužio je da se most otvori u njegovom idućem mandatu“, istaknuo je Plenković.

  • +25
Plenković na Pelješkom mostu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Podsjetio je da je HDZ na vlasti u 18 jedinica lokalne samouprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, s ambicijom još boljeg rezultata.

Aktualni župan i kandidat HDZ-a za župana Nikola Dobroslavić rekao je kako vjeruje da će osvojiti novi mandat, jer nije iznevjerio birače. „Iz mandata u mandat dobivamo povjerenje birača. Znat ćemo ga trajno cijeniti“, rekao je Dobroslavić.

Aktualni gradonačelnik i kandidat HDZ-a za dubrovačkog gradonačelnika Mato Franković izjavio je da nakon četiri godine mandata i povučenih milijardu kuna europskih i nacionalnih sredstava, čistih ruku dolazi pred građane. „Jasno i transparentno smo vodili grad i siguran sam da ćemo i u budućnosti na jednak način služiti isključivo i jedino građanima, koji će nam ostati na prvom mjestu“, poručio je Franković.