Velika skupština SNV-a

Plenković primio premijerku Srbije Anu Brnabić

30.04.2023 u 10:46

Bionic
Reading

Potrebno je u dijalogu rješavati otvorena pitanja i unaprjeđivati suradnju između Hrvatske i Srbije, objavio je u nedjelju na Twitteru premijer Andrej Plenković nakon sastanka s premijerkom Srbije Anom Brnabić koja je stigla u Zagreb u povodu održavanja Velike skupštine Srpskog narodnog vijeća (SNV).

"U dijalogu trebamo nastaviti rješavati otvorena pitanja i unaprjeđivati gospodarsku, prometnu i energetsku suradnju. Vodimo brigu o zaštiti hrvatske manjine u Srbiji, kao i srpske manjine u Hrvatskoj", napisao je Plenković na Twitteru.

Na sastanku su uz premijera Plenkovića sudjelovali potpredsjednica vlade Anja Šimpraga, a uz premijerku Brnabić ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov.

Premijer Plenković će također nazočiti Velikoj skupštini SNV-a koja se kasnije održava u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i obratiti se sudionicima skupa.

Uz prisustvo visokih izaslanstava Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine (Republike Srpske), na četvrtoj Velikoj skupštini SNV-a će se okupiti izabrani vijećnici i predstavnici srpske nacionalne manjine iz preko 150 općina, gradova i županija, njih preko tisuću i pol, kao i predstavnici svih relevantnih organizacija srpske zajednice u Hrvatskoj te manjinskih i institucija za zaštitu ljudskih prava.

  • +15
Andrej Plenković i Ana Brnabić Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL