SRDAČNI SUSRETI

Plenković posjetio Srpsku pravoslavnu Opću gimnaziju u Zagrebu, s učenicima pogledao film

30.03.2023 u 10:56

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković posjetio je u srijedu Srpsku pravoslavnu Opću gimnaziju u Zagrebu "Kantakuzina Katarina Branković" te razgovarao s nastavnim osobljem, a zajedno s učenicima i nastavnicima škole prisustvovao je i projekciji dokumentarnog filma "Kralj" Dejana Aćimovića

U pratnji premijera bila je i potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga, izvijestili su u četvrtak iz Mitropolije zagrebačko-ljubljanske.

Nakon prikazivanja filma o Darku Kralju, hrvatskom paraolimpijcu i svjetskom rekorderu u bacanju kugle, uslijedio je razgovor koji je moderirao redatelj, a u sudjelovao je i protagonist filma koji je govorio o svakodnevnim izazovima s kojima se susreću osobe s invaliditetom.

Direktor Gimnazije protojerej-stavrofor Slobodan Lalić zahvalio je premijeru na časti koju je svojom posjetom ukazao Gimnaziji i prenio mu pozdrave njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija.

Predsjednik i potpredsjednica Vlade potom su obišli školu i zadržali se u srdačnom susretu s nastavnim osobljem u zbornici Gimnazije, stoji u priopćenju.