SJEDNICA vladE U DUBROVNIKU

Plenković: Pelješki most bit će završen za točno tri godine od danas

  • Autor: S. S.
  • Zadnja izmjena 01.02.2019 11:04
  • Objavljeno 01.02.2019 u 10:31
Sjednica Vlade u Dubrovniku

Sjednica Vlade u Dubrovniku

Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX

'Pelješki most fizički će povezati jug Hrvatske s ostalim dijelom zemlje. Dinamika radova odvija se vrlo dobro, uspostavljena suradnja je izrazito kvalitetna, a ukupan projekt prema predviđenoj dinamici - most, prilazne ceste i svi ostali infrastrukturni objekti - treba biti završen za točno tri godine od danas. Očekujem da će Pelješki most postati ključni, krajnji simbol naših sedam prvih godina u Europskoj uniji; 357 milijuna eura nepovratnih sredstava investicija u ovaj projekt dokaz je i vrijednosti našeg članstva u EU i kvalitetnom angažmanu i naše Vlade, ali i svih koji su ranije doprinijetli da se taj projekt odobri', rekao je premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade u dubrovačkom Kneževom dvoru

'Očekujem da na temelju ovog projekta nastavimo raditi i na drugima koji će snažnom redistribucijskom snagom sredstava iz europskog proračuna smanjiti nejednakosti u hrvatskim krajevima i doprinijeti ravnomjernijem regionalnom razvoju', dodao je Plenković.

  • +15
  • +12

Sjednica Vlade RH u Dubrovniku

Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX

Hrvatska vlada sjednicu održava u Dubrovniku u okviru premijerovog četverodnevnog posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Na dnevnom je redu četrdesetak odluka važnih za Grad i Dubrovačko-neretvansku županiju, među kojima su i odluke o proglašenju projekata razvoja vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik te izgradnje nove ceste Dubrovnik (Osojnik) - Zračna luka - granica s Crnom Gorom strateškim investicijskim projektima.

Sjednica Vlade u Kneževom dvoru počela je izvješćem o dosad učinjenom i o budućim projektima, ovoga puta u Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a premijer Andrej Plenković i ministri potom će donijeti niz zaključaka vezanih za realizaciju vodnogospodarskih projekata, obnovu i izgradnju prometnica, bolju prometnu povezanost na otocima u županiji, kao i cijele južne Dalmacije s ostatkom Hrvatske.

  • +8
  • +5

Plenković na gradilištu Pelješkog mosta

Izvor: Cropix / Autor: Denis Jerkovic / CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!