premijer o cjepivu

[FOTO/VIDEO] Plenković otkrio detalje: Prva distribucija doza će biti mala, simbolična. Zvalo bi se to 'dani cijepljenja' - 27., 28. i 29. prosinca

17.12.2020 u 15:37

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković bio je na otvaranju početka radova na drugoj cijevi tunela Učka. Nakon ceremonije odgovarao je na pitanja o koronavirusu i cijepljenju

Riječ je o radovima vrijednim milijadu i pol kuna.

2024. će Istarski Ipsilon u cijelosti dovršen. 2039. ova će prometnica biti u cijelosti u vlasništvu RH, kazao je resorni ministar Oleg Butković.

Radovi će trajati 42 mjeseca.

Na pitanje o tome kako je protekao sastanak znanstvenog savjeta, Plenković je kazao kako su svi privrženi i dalje davati svoj doprinost ovom problemu. Konsenzualan je stav da je potrerbno produljiti mjere. Svi su ohrabreni blagim smanjivanjem broja zaraženih. Bitno je da za blagdane smanjimo kontakte na najmanju moguću mjeru. Stožer će sutra predložiti još nekoliko mjera', kazao je Plenković.

Video: Nel Pavletić/Pixsell

Na pitanje o propusnicama i kretanju po državi, kazao je da će sutra o tome. 'Bit mjera je investirati u bolju kliničku sliku pacijenata u siječnju. U ovom razdoblju kada je prigoda da malo umirimo sve aktivnosti da nastavimo s tim trendom i spriječimo varijantu koja bi se dogodila u siječnju', kazao je.

  • +16
Svečano obilježavanje početka radova izgradnje druge cijevi tunela Učka Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Kaže da je od jutros od osam u kontaktu s Ursulom von der Leyen koja je kazala da će sve zemlje EU imati cjepivo 27. prosinca.

'Prva distribucija doza će biti mala, simbolična. Zvalo bi se to Dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca', kazao je.