sukob se nastavlja

[VIDEO] Plenković: Opoziv Milanovića nije realan zahvaljujući njegovim drugarima iz Mosta

29.03.2021 u 19:40

Bionic
Reading

Premijer i predsjednik HDZ-a je nekon sjednice predsjedništva HDZ-a novinarima je poručio kako opoziv predsjednika Zorana Milanovića nije realan jer za njega treba 101 glas u Saboru i kako do njega neće doći zbog njegovih 'drugara' iz Mosta

'Teško da može doći do našeg opoziva. Bili su izbori za Hrvatski sabor, gdje je HDZ uvjerljivo pobijedio. Formirali smo Vladu u prvim satima ponedjeljak nakon izbora i nastavili smo kontinuitet naše politike. To povjerenje naših birača ćemo nastaviti iduće tri godine i 4-5 mjeseci koliko je ostalo do kraja mandata', rekao je uvodno Plenković i nastavio:

'Predsjednik očito ne zna što se zbiva. Mogao je nazvati i pitati jel je se kuha kakav opoziv. On nije realan jer za njega treba 101 glas, nije realan zbog njegovih drugara iz Mosta. Dalek je put od razgovora do opoziva'.

'Vidljiva je velika egzaltiranost kod njega. Prošlog tjedna je Ustavni sud je utvrdio da procedura nije bila sukladna zakonu i tu je predsjednik Milanović doživio teški pravni poraz', kaže Plenković.

Andrej Plenković dao izjavu nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić/Pixsell

'On je i politički ponižen jer ne može izabrati kandidatkinju kojoj je on ovo priuštio. Otuda ta frustracija. Predsjednik je u cijelosti preuzeo ulogu lidera ljevice. Ja razumijem da je njemu teško, gubi od nas. Nervoza je rezultirala egzaltacijom, možemo govoriti o verbalnoj agresiji, prije svega prema Pupovcu, on bi se njima trebao ispričati. Ja sam na to navikao, ali neki možda nisu, od tog našeg Facebook junaka. Smatram da bi se on trebao ispričati gospodinu Pupovcu, nizu drugih, javnosti kojoj je ovo priušio na Cvjetnicu i u velikom tjednu. To će sigurno naići na odobravanje ove klerikalne desnice Mosta', rekao je Plenković i zaključio:

'Ja do sada nisam čuo da se izbor predsjednika Vrhovnog suda poistovjećuje s reformom pravosuđa', zaključio je.