BAŠ KAO S ĐOKOVIĆEM

Plenković: Nema potrebe za samoizolacijom, nisam bio u bliskom kontaktu s Ivaniševićem

  • V. Mo.
  • Zadnja izmjena 26.06.2020 14:30
  • Objavljeno 26.06.2020 u 14:15
Bionic
Reading

Na vijest da je proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević pozitivan na koronavirus premijer Andrej Plenković, koji se prije nekoliko dana u Zadru kratko družio s njim i drugim igračima na teniskom turniru, rekao je kako i dalje nema potrebe da ode u samoizolaciju

'Želim Goranu da što prije ozdravi, a što se mene tiče, situacija je ista (kao i s Đokovićem). S tenisačima sam se družio dvije do tri minute i nije bilo onoga što se definira kao bliski kontakt', rekao je Plenković u Koprivnici, odbacujući ponovno tvrdnju da bi trebao ići u samoizolaciju.

Goran Ivanišević drugi je tenisač pozitivan na koronavirus, uz Novaka Đokovića, s kojim se Plenković družio na teniskom turniru i dok se s Đokovićem pozdravio šakama te ga nakratko dotaknuo po ramenu, fotografija Hrvatskog teniskog saveza pokazuje da je za vrijeme fotografiranja stajao neposredno pokraj Ivaniševića.

Plenković tvrdi kako takvo druženje ne predstavlja 'bliski kontakt' po definiciji, a za pravo mu, barem u slučaju druženja s Đokovićem, daje Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Unatoč tome što se tvrdi kako premijer nije bio u opasnosti od zaraze, ipak se testirao te mu je nalaz negativan, odnosno ne pokazuje znakove zaraze.