samoinicijativno

Nakon druženja sa zaraženim SDP-ovcem, Rajko Ostojić ide u samoizolaciju

26.06.2020 u 13:42

Bionic
Reading

Rajko Ostojić, potpredsjednik SDP-a i prvi na listi Restart koalicije u II. izbornoj jedinici, ide u samoizolaciju i testiran je na koronavirus, nakon što se doznalo da se družio sa zaraženim SDP-ovcem Adrianom Friganovićem

'Sljedeće dane, bez obzira na planirane predizborne aktivnosti, provest ću u samoizolaciji. Naime, predsjednik SDP-ove organizacije Donja Dubrava Adriano Friganović izvijestio me jutros da je u četvrtak navečer dobio pozitivan nalaz na COVID-19 infekciju. Budući sam s Adrianom u ponedjeljak, 22. lipnja, na dan Antifašističke borbe bio na polaganju vijenaca u Dotrščini i Sesvetama, kao odgovoran zdravstveni radnik i političar, bez obzira što se susret dogodio na otvorenom i nismo imali fizički kontakt, samoinicijativno sam, kako bi izbjegao bilo kakvu sumnju i ugrozu bilo koga, odlučio sljedeće dane provesti u samoizolaciji', stoji u priopćenju potpredsjednika SDP-a Rajka Ostojića.

Tijekom dana, ističe Ostojić, pokušao je kontaktirati nadležnu epidemiološku službu, ali mu se nitko nije javljao na telefon, pa je samoinicijativno proveo testiranje, a o nalazu će izvijestiti javnost. Kontaktirao je i ostale kandidate s liste Restart koalicije u II. izbornoj jedinici koji će se također tijekom dana testirati i sljedeće dane provesti u samoizolaciji.

Ostojić je podsjetio na to da je početkom tjedna proveo testiranje na COVID-19 jer je među zaposlenicima redakcija gdje je imao sučeljavanja bilo inficiranih i nalaz je bio negativan.

Rajko Ostojić, Dan antifašističke borbe Izvor: Društvene mreže / Facebook / Autor: SDP