posjet hvaru

Plenković se sastao s Rimcem: 'Suradnja s Europa Parkom sjajan je projekt'

10.08.2023 u 20:51

Bionic
Reading

Uručivši korisnicima na otoku Hvaru ugovore za projekte vrijedne 1,3 milijuna eura, premijer Plenković istaknuo je da se radi samo o dijelu brojnih projekata ulaganja Vlade u hrvatske otoke. Podsjetio je da je Vlada za otoke u novoj financijskoj perspektivi osigurala 150 milijuna eura, od kojih će otoci u Splitsko-dalmatinskoj županiji dobiti 35 milijuna eura, priopćila je Vlada RH

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je danas otok Hvar i sastao se s gradonačelnikom Grada Hvara Rikardom Novakom, gradonačelnikom Grada Staroga Grada Antonijom Škarpom, načelnikom Općine Jelsa Nikšom Peronjom te načelnikom Općine Sućuraj Ivanom Slavićem. Tijekom boravka na Hvaru premijer se sastao i s direktorom tvrtke Bugatti Rimac Matom Rimcem i direktorom Europa Parka Michaelom Mackom.

Nakon sastanka premijer Plenković uručio je ugovore iz Poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata jedinicama lokalne i regionalne samouprave korisnicima Gradu Starom Grad za projekt adaptacije prostora za pripremu hrane Dječjeg vrtića „Sardelice“, Hrvatskom vodovodu d.o.o. za projekt izgradnje vodno komunalne infrastrukture aglomeracije Jelsa-Vrbovska i Stari Grad te Gradu Hvaru za projekt uređenja pomoćnih prostorija Sportsko-društvenog centra Tenis.

  • +4
Plenković na Hvaru Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Premijer Plenković kazao je da su ti projekti, vrijedni 1,3 milijuna eura, dio brojnih projekata ulaganja Vlade u hrvatske otoke, naglasivši pritom da je i zgrada Hvarskog kazališta, u kojoj se održao današnji sastanak, također obnovljena u mandatu ove Vlade.

Podsjetio je da je Vlada za otoke u novoj financijskoj perspektivi osigurala 150 milijuna eura. Od tih će sredstava, dodao je, otoci u Splitsko-dalmatinskoj županiji dobiti 35 milijuna eura, što će značiti još bolji razvoj otoka, ali i njihovo bolje povezivanje s kopnom i drugim otocima.

  • +10
Hvar: Rimčeva Nevera izložena na gradskom trgu Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Tijekom boravka na Hvaru, predsjednik Vlade sastao se i s direktorom tvrtke Bugatti Rimac Matom Rimcem i direktorom Europa Parka Michaelom Mackom, a sudjelovao je i u prigodnom programu u organizaciji grupe Europa Park i tvrtke Bugatti Rimac. Suradnju Europa Parka i tvrtke Bugatti Rimac premijer Plenković ocijenio je sjajnim projektom, pojasnivši da će Europa Park, jedan od najprestižnijih parkova te vrste, dobiti i svoj hrvatski dio.

„Lijepo je da se upravo ta suradnja radi s tvrtkom Rimac, i zbog inovacija i zbog sjajne kombinacije digitalnog i zelenog. Tako će sam Park biti obogaćen ponudom i to na jedan kreativan način, kako to gospodin Rimac i kao proizvođač najbržih električnih vozila, a ujedno i jedini proizvođač automobila u Hrvatskoj, može učiniti“, poručio je.