premijer u istri

Plenković: Milanović vodi štetočinsku politiku sa zlim namjerama koje Hrvatskoj donose samo štetu

29.07.2022 u 15:22

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u petak boravi u Istri. Obišao je tunel Učka, u Buzetu obilazi Istarski vodovod, u Kanfanaru tvornicu BAT-a.

Odgovarajući na pitanje o energetskim uštedama, Plenković je kazao da su dali smjernice na vrijeme.

'Jučer je ministar vrlo detaljno o njima govorio. Svatko tko je ozbiljan razumjet će. Smjernice su smjernice. To nije nešto obavezno, ali očekujem da će u ovakvim trenucima svatko dati svoj doprinos', kazao je premijer javlja N1.

Komentirao je i izjave predsjednika Zorana Milanovića.

'Ne igramo tenis. Nije ni ping-pong. Vidimo jednu politiku koju ne razumije netko tko nije Hrvat, netko tko nije hrvatski političar, nije iz hrvatskih medija, nije komentator, koji su već oguglali na divljaštvo, primitivizam, snižavanje političke kulture na razinu koja je primjerenija nekim pijancima u kavani prije 50 godina a ne političkom diskursu ljudima koji su na najvišim dužnostima u državi', rekao je Plenković.

Prozvao je zastupnicu Mirelu Ahemtović jer sada šuti. 'Nije se našla prozvana da zaštiti gospodina Kajtazija. Pozivam sve koji su inače vokalno vrlo artikulirani da ne šute u ovakvim situacijama, kao što u Splitu nisu reagirali na antisemitizram Ivoševića, divljanje prema vašim kolegama, koketiranje s maloljetnicama', rekao je Plenković.

“Gospodin Schmidt se našao uvrijeđen jer ga je Milanović namjerno i svjesno vrijeđao kada je postao svjestan da postoji mogućnost da doista nešto napravi za Hrvate u BiH. Rezultat toga je da on nije napravio nešto za Hrvate u BiH”, dodao je.

Ocijenio je da je Milanovićevo djelovanje usmjereno isključivo da našteti radu Vlade.

'To je štetočinska politika s isključivo zlim namjerama koje Hrvatskoj donose samo štetu', smatra Plenković.

  • +22
Premijer Plenković u društvu gradonačelnika Buzeta Damira Kajina obišao Istarski vodovod Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL