odgovor na prozivke

[VIDEO/FOTO] Plenković: Milanović je putinofil i vodi nas u izolaciju

20.12.2022 u 14:21

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedao je 14. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Pitomači nakon čega je dao izjavu za medije.

Upitan da komentira optužbe predsjednika da Hrvatskoj nedostaje naoružanja, Plenković je rekao da je Hrvatska normalno disala dok se predsjednik Zoran Milanović nije vratio iz Čilea i počeo zagađivati javni prostor, ponovno je to isti repertoar od UDBA-e nadalje.

'Milanović je putinofil, čovjek koji je kazao da ne želi da Hrvatska sudjeluje u EU misiji pomoći Ukrajini i to je sada jasno i ovim političkim patuljcima koji nisu bili za. Izveli smo i njih i njega van. Pravi se da nije predsjednik zemlje koja je u EU. Ponaša se kao da bi Hrvatska trebala biti nesvrstana, vodi nas u vanjskoplitičku izolaciju', poručio je Plenković. Onda je pohvalio dostignuća svoga ministra obrane.

  • +8
Andrej Plenković na sjednici Savjeta za Slavoniju Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar

'U mandatu ministra Banožića kupljeni su borbeni zrakoplovi Rafalei, riješeno je pitanje borbenih oklopnih vozila Bradley, nabavlja se protuzračna obrana. Mi ćemo kupiti još crnih jastrebova, Black Hawk, da bi se on mogao još dodatno vozati tim helikopetrima u vrijeme nekih izleta. Hrvatska vojska nikada više nije ulagala nego u vrijeme našeg mandata', istaknuo je premijer Plenković.

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar

Premijer smatra da kada bismo slijedili Milanovićeve stavove ne bi ušli u Schengen, europodručje, ne bi pomogli Ukrajini, kao niti osudili agresiju.

'To je jedna neodgovorna, neozbiljna i izolacionistička politika te izrazito putinofilska. To je politika koju bi trebala Hrvatsku dovesti u položaj da baš mi budemo ti koji će imati najviše sluha za Putinov režim', ocijenio je Plenković.

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar