ministar je spreman dati ostavku ako...

Plenković i Kujundžić stigli u opožarenu psihijatrijsku bolnicu

17.08.2018 u 22:53

Bionic
Reading

Plenković Andrej Plenković i ministar zdravstva Milan Kujundžić u petak su posjetili Psihijatrijsku bolnicu Lopača u kojoj je u petak izbio požar u kojem je preminula jedna osoba, a više ih je ozlijeđeno. Premijer je komentirao i stanje u hrvatskom zdravstvu koje se posljednih dana, nakon tragične smrti mladića u Zaprešića, ponovno našlo u fokusu

Plenković je kazao da je temeljito razgovarao s ministrom zdravlja i s ravnateljicom Zavoda za hitnu medicinu, javlja N1.

'Detaljno smo prošli cijelo izvješće nadzora, ministar je jučer dao temeljito objašnjenje. Još moramo pričekati cjelovito izvješće Zavoda za sudsku medicinu, tek tada ćemo moći detaljno vidjeti cijelu situaciju i razloge tragične smrti mladoga Mattea. Još jedanput u ime Vlade cijeloj obitelji izražavam sućut. Ministar i sve službe rade svoj posao. I danas u Lopači smo vidjeli da su sve službe bile požrtvovne', rekao je Plenković.

Ministra Kujundžića novinari su pitali je li spreman, kada stignu konačni rezultati i pokažu li se propusti, podnijeti ostavku bude li se osjećao odgovornim.

'Naravno da sam spreman. Svaki političar mora biti spreman jer nitko od nas nije bogomdan na takvo mjesto, ako se ustanovi da je bilo propusta. Po onome do sada propusta uistinu nije bilo. Nažalost, priroda bolesti je takva da medicina nekada ne može pomoći svim pacijentima', rekao je Kujundžić.

  • +10
Milan Kujundžić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgic