sastanak u gospiću

Plenković: Digitalizacija i zeleni plan stožerne su teme gospodarskog oporavka

18.09.2020 u 16:29

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković izjavio je u petak, nakon što je na sastanku sa županima i predstavnicima udruga gradova i općina predstavio program gospodarskog oporavka, da su digitalizacija i zeleni plan stožerne teme gospodarskog oporavka Hrvatske

“Digitalizacija i zeleni plan su dvije stožerne teme i okvir kroz koji će se gledati svi projekti koji će biti financirani", rekao je Plenković novinarima nakon sastanka Vlade i čelnika županija, gradova i općina u sklopu partnerstva svih razina vlasti radi ravnomjernog regionalnog razvoja Hrvatske.

Drago mi je da smo danas predstavili županima kako je Hrvatska prošla na pregovorima na Europskom vijeću i raspodjeli sredstava za višegodišnji financijski okvir EU-a, rekao je Plenković i naglasio da je gledano u postotku u odnosu na BDP Hrvatska u samom vrhu zemalja EU-a.

Vlada konzultira župane i čelnike gradova i općina oko više od 5000 projekata, koji su u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a stigli s lokalne razine, i tako radi kvalitetan plan koji će omogućiti da se već 2021. krene s brzom apsorpcijom sredstava.

"To će omogućiti vraćanje rasta BDP-a na razine prije koronavirusa, to smisao Vladina programa", poručio je Plenković.