VESELI SE NASTAVKU SURADNJE

Plenković čestitao Johnsonu na imenovanju za britanskog premijera

24.07.2019 u 20:31

Bionic
Reading

Predsjednik vlade Andrej Plenković uputio je srijedu čestitku Borisu Johnsonu na izboru za premijera Ujedinjene Kraljevine i zaželio mu puno uspjeha u vođenju zemlje u zahtjevnim okolnostima uoči zaključenja procesa izlaska UK-a iz Europske unije, priopćio je premijerov ured za odnose s javnošću

Izrazivši nadu kako će se pod vodstvom Europske komisije (EK) postići dogovor o izlasku na zadovoljstvo obje strane, premijer je kazao je da je, u interesu građana, potrebno nastaviti graditi veze između Europske unije i Ujedinjene Kraljevine.

'Veselim se nastavku naše suradnje i jačanju političkih i gospodarskih odnosa Hrvatske i Ujedinjene Kraljevine', stoji u čestitci predsjednika vlade.

  • +18
Boris Johnson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Boris Johnson preuzeo je u srijedu dužnost britanskog premijera nakon što ga je kraljica Elizabeta poslijepodne primila u Buckinghamskoj palači i uputila mu zahtjev za formiranjem nove vlade.

Svoju je dužnost novog britanskog premijera započeo u srijedu obećanjem o novom, odvažnom sporazumu o Brexitu s Europskom unijom do 31. listopada, poručivši da će, ukoliko Bruxelles odbije ponovo pregovarati o britanskom 'razvodu' od Unije, zemlju povući iz europskog bloka i bez sporazuma.